I SpaceTime har man möjlighet att skicka faktureringsinformation vid bokning av externa tjänster så som SunFleet och Smart Resenär.

Man kan också generera faktureringsinformation vid bokningar av interna resurser. Man har möjlighet att skicka med faktureringsinformation

som matas in vid bokningstillfället at den som bokar, information om avdelningen som ska bära kostnaden för bokningen, samt enskilda

resurser hur de ska konteras. Dvs. för varje resurs och extern tjänst så kan man definiera konton för debitering och

kreditering uppdelade i: total kostnad, fast kostnad och rörlig kostnad. Utöver detta så har man möjlighet att ange en

så kallad leverantörskod för per resurs eller externtjänst och avdelning.

Bokföring

För att faktureringsinformationen skalla skickas och för att användarna ska få upp eventuella konteringsfält att ange vid bokningstillfället så

måste bokföringen vara aktiv för aktuell extern tjänst eller resurs, dvs bokföringen  ska vara satt till automatisk fakturering. När man aktiverar

bokföringen för en externa tjänst eller resurs har man möjlighet att styra från vilket datum som bokföringen ska börja.

Fakturering

Faktureringsinformation definieras på avdelningsnivå per extern tjänst. Informationen man kan få med för faktureringen är:

• Bokningsägare – namn och e-postadress
  • Avdelningskonto – namn avdelningskontot och värde aktuell bokning
  • Konteringsfält – värden för inmatade konteringsfält för aktuell bokning
  • Fritext – statiskt text som är gemensam för alla bokningar
  • Syfte – inmatat syfte för bokningen och dess resor

Internfakturering

SpaceTime har möjlighet att generera information för internfakturering, detta kan användas både för debitering av interna bokningar inom

organisationen, men också för att göra interfakturering av tex. samlingsfakturor av bokningar/köp av externa tjänster.

SpaceTime kan generera datafiler som är anpassade för inläsning i ekonomisystem så som Raindance och liknande system.

Om organisationen kör SpaceTime:s molnlösning så kan man hämta datafilerna för interfakturering från SpaceTime:s FTP-server.

Om organisationen kör SpaceTime på en egen server, så kan man hämta filerna direkt från en interna statistikservern genom att man sätter upp fildelning för datafilerna.

SpaceTime genererar också Excel-filer på månadsbasis, som kan användas för internfakturering och attestering.

Dessa Excel-filer för attestering hämtar man från SpaceTime:s statistikserver.