När man bokar en resurs i SpaceTime som tillhör en organisation/avdelning så måste man ange ett s.k kostnadsställe som anger vilken administrativ avdelning i organisationen som ev. kostnader, miljöpåverkan etc ska bokföras på. En administratör kan ge tillgång kostnadsställen för enskilda användare. När man bokar så kan en användare välja mellan de kostnadsställen som hen har fått tillgång till.

Ibland händer det att det är någon annan avdelning inom organisationen ska ta kostnaderna för bokningen, då kan man ange ett alternativt kostnadsställe när man bokar.

Värt att notera:
  1. Alla som är knuten till en organisation i SpaceTime, har tillgång till att ange ett alternativt kostnadsställe
  2. Det är alltid bokningsägaren som räknas som användare om man bokar åt någon annan
  3. Det är kostnadsställets ägare som styr hur synlig resorna blir för samåkning, så även när man anger ett alternativt kostnadsställe

För det angivna kostnadsstället så gäller följande:
  1. Kostnadsstället måste finnas i SpaceTime
  2. Användaren som äger bokningen måste vara med i samma SpaceTime-organisation som kostnadsstället
  3. Om man har matat in ett giltigt kostnadsställe får det bara förekomma i en organisation som användaren är med i
  4. Det är möjligt att ”samma” kostnadsställe används på flera avdelningar i en organisation, samma i den bemärkelsen att det är samma ”sträng"
    1. Om det finns flera kostnadsställen i samma organisation men på olika i olika avdelningar så väljs det första