Skapa användarmönster för en avdelning

Användarmönster styr hur nya användare har möjlighet att välja vilka avdelningar den ska tillhöra när de skapar en SpaceTime-användare.

• Det finns två typer av mönster: E-post och Kampanjkod
    • E-post - används för att matcha en användares e-postadress, man kan s.k wild-cards * för att matcha en godtycklig sträng, alla användare i en given e-post domän:
      *@domain.se
    • Samma E-postdomän måste vara unik på organisationsnivå i SpaceTime, dvs. samma kan inte anges i flera organisationer
    • Om både kampanjkod och e-post-mönster är angivet för en avdelning så måste båda matcha för att avdelningen ska bli valbar för användaren.
    • Om det bara finns en avdelning som matchar så blir användaren automatiskt ansluten till den avdelningen
      • Om en avdelning har kampanjkod och e-post-mönster, och alla andra avdelningar som man vill att nya användare ska kunna ansluta sig till så kommer användaren som anger
        kampanjkod och har matchande e-post automatisk anslutas till avdelningen som har båda och få de andra som valbara.
  • Man kan välja att propagera användarmönster nedåt i avdelningsstrukturen
    • Om en avdelning som har fått ett användarmönster via propagering tas bort så kommer inte ingen matchning av nya användare att ske för den avdelningen