Om SpaceTime

SpaceTime är en webbaserad reseplattform för bokning, styrning och uppföljning av persontransporter. Genom att koppla SpaceTime till externa leverantörer kan alla typer av resor hanteras i ett system med åtkomst från både stationära och mobila enheter.

Skapa och koppla användare i SpaceTime

Genom att koppla användare från SpaceTime till underliggande system så får du tillgång till bokning av olika typer av resor och resurser i via en och samma tjänst. Här beskriver vi hur du skapar en användare i SpaceTime samt kopplar den användaren till andra system.

1. Skapa användare i SpaceTime

Du skapar själv en egen användare i SpaceTime. Genom att använda  epost-adressen med din organisations domän-namn exempel (förnamn.efternamn@domän.se) blir du automatiskt medlem i organisationens SpaceTime-grupp.

1. Gå till spacetime.se
  2. Klicka på ”+Ny användare” i toppmenyn
  3. Fyll i fälten (använd kampanjkod om din organisation använder en sådan)
  4. Skriv in verifieringskoden
  5. Klicka på ”Skapa användare
    1. Validera användare genom att skriva in koden som skickats till dig i ett mejl (kolla så det inte hamnat i skräpkorgen)
    2. Obs! du måste validera din användare inom 12 timmar annars tas den bort
    3. Välj avdelning och fyll  i användaruppgifter

2. Koppla din Sunfleet användare till SpaceTime (om du har en Sunfleetanvändare)

Om din organisation har ett företagskonto som du har en registrerad Sunfleet användare i eller om du har en privat Sunfleet användare kan du genom att koppla din SpaceTime användare till den boka deras bilar direkt i Sunfleet.

1. Klicka på profilnamnet längst till höger på toppmenyn
  2. Klicka på ”Min profil
  3. Klicka på fliken ”Externa tjänster
  4. Klicka på "Gå till Sunfleet"
    1. Fyll i ditt användarID (UserID) samt lösenord för Sunfleet (dessa ska du ha fått när du skapade en användare i Sunfleet)
    2. Klicka på ”Authorize access
  5. Nu syns de interna bilpoolsbilarna samt alla Sunfleets övriga bilar i sökresultatet och du kan boka dem i SpaceTime

3. Skapa användare Smart Resenär

Om din organisation  har ett konto hos Smart Resenär kan du boka alla resor som har en prisuppgift via ditt företagskonto hos Smart Resenär.

Intro söka och boka resor i SpaceTime
Här visas grundläggande funktionalitet för sökning och bokning av resor i SpaceTime. Fördjupad information finns i separata avsnitt i helpdesken.

1. Sök och välj alternativ

1. Klicka på Sök resa

2. Ange resmål, tider och antal resenärer. Välj därefter SÖK.
- Genom att klicka på kartnålen kan sparade platser väljas
- Du kan även skapa egna favoritplatser genom att klicka på Stjärnan
! Observera att för att kunna boka resurser måste en tur/returresa sökas.

3. Välj något av de resealternativ som anges genom att klicka på Välj.
- Tur respektive returresor väljs i separata flikar
- Om det finns flera alternativ per restyp visas en siffra i symbolen.
   - Alla alternativen visas genom att klicka på symbolen
        - Om det finns flera garage för anslutna bilpooler visas garagen separat i steg 2.
- Detaljerad information om ett alternativ visas genom att klicka utanför symbolen

4. Starta bokningen av valda resor genom att klicka på BOKA under varukorgen.
5. Slutför bokningen genom att fylla i kompletterande uppgifter.
- Dina standarduppgifter är förifyllda men du har nu även möjlighet att komplettera/justera
 din bokning med att lägga till ytterligare passagerare, ändra bokföring m.m.

Bokningsvy

Efter att resor eller resurser har valts kommer man nu till en bokningsvy som visar all bokningsinformation i en och samma vy.

Informationen i bokningsvyn är uppdelad i segment och är förifylld med information från de aktuella valen samt den sist gjorda bokningen.

Genom att klicka på valfritt segment

1. visas fördjupad information rörande resor, resurser, resenärer, kontering och syfte

2. möjliggörs ändringar av bokningsuppgifter

Öppnade fält stängs genom att man klickar på det.

Gröna segment är klara för bokning/köp

Röda segment måste kompletteras

Gråa segment innehåller bara information

Resor

Under resor kan du välja biljettyp för kollektivtrafikresor. Om det finns koppling till Smart Resenär kan biljetter köpas via dom (default)  och om kollektivtrafikkort finns inlagda kan dom bokas.

Kontering

Om det efterfrågas ytterligare konteringsinformation får man skapa en kontosträng som sparas till efterkommande bokningar.

Detta görs genom att klicka på "Ny kontosträng"

Då öppnas ett fönster som man lägger in en ny kontosträng i.

Syfte

Om syfte måste anges skrivs det in i fältet.

Om man inte ska ändra något eller när ändringar är gjorda klickar man på  "Boka/Köp/Registrera" knappen längst ner.